Avgifter och priser

Patientavgifter – till terapier

FysioFokus jobbar under ett avtal med Västra Götalandsregionen inom ramen av LOF (Lagen om Fysioterapi) och ingår därför i det svenska hälso- och sjukvårdssystemet. Det betyder att patienterna betalar inte själva behandlingarna, utan behandlingarna bekostas av Västra Götalandsregionen.

Däremot är alla skyldiga att bidra i kostnaderna med en patientavgift på maximalt 1 100 kronor om året. Det egna bidraget delas upp i mindre belopp per besök hos olika vårdgivare, till exempel fysioterapeuter och läkare. För att kunna hålla koll på hur långt man har kommit med patientavgifterna, får patienten ett högkostnadskort, där varje vårdgivare intygar om varje belopp som betalats i patientavgift. Slutligen får man ett frikort och då gäller högkostnadsskyddet till resten av året.

Följande patientavgifter gäller hos FysioFokus:

  • Avgift per enskild behandling/ träning: 100 kronor
  • Avgift per gruppträning: 50 kronor
  • Tillägg för hembesök: 100 kronor (200 kronor sammanlagt)
  • Rehab för barn och ungdomar till och med 19 år är avgiftsfri, samt för personer som har fyllt 85

Följande återbudsregler gäller hos FysioFokus:

  • Återbud måste lämnas minst 24 timmar innan tidsbeställda besöket
  • Uteblivit besök eller tidsbeställt besök utan lägligt återbud debiteras med 100 kronor, vilket inte räknas in i det egna bidraget inför frikortet. OBS! detta gäller även för barn/ innehavare av frikort

Både högkostnadskort och frikort kan tilldelas av FysioFokus.

Mer uLogga 1177tförlig information om patientavgifter inom Västra Götaland finns på 1177 Vårdguiden.

Priser – till friskvård

Träningskort:

En gång/ vecka: 100 kronor/ månad

Månadskort: 150 kronor/ månad

OBS! Det gäller egen träning och, om bokningskalendern tillåter, kan terapeuterna konsulteras om träningen eller övningarna. Till individuell bedömning ska det bokas tid.